Nieuws

Werkgevers over Wajong
ontdek meer over ervaringen
van werkgevers met Wajongers

Werkende Wajongers
start als Wajonger je eigen
onderneming of ga aan de slag bij een bedrijf

Ervaringen van wajong medewerkers

Er zijn door de jaren heen al vele Wajong medewerkers aangenomen door verschillende bedrijven. Dit alles heeft geleid tot het feit dat er hedendaags vele diverse verhalen op het internet te vinden zijn, waarin deze Wajong medewerkers hun ervaringen en belevenissen vertellen. Uit alles blijkt dat Wajong medewerkers graag hun handen uit de mouwen willen steken en mee willen draaien in de maatschappij. Ondanks hun beperking is dit vaak ook goed mogelijk, zolang er maar rekening wordt gehouden met deze beperkingen. Het is belangrijk dat de werkgevers en de andere medewerkers inzien dat de Wajong medewerker misschien minder productief is, maar wel evengoed zijn best doet en net zoveel tijd en moeite in het werk wilt steken.

Diverse banen

Wajong medewerkers zijn in principe in vele verschillende soorten banen in te zetten. De meeste Wajong medewerkers zijn actief in de productie-industrie. Vooral in banen waarbij ze voornamelijk met hun handen moeten werken, kunnen ze een echte weerwaarde zijn. Dit zijn vooral de Wajong medewerkers met een psychische of mentale beperking. De Wajong medewerkers die te maken hebben met een fysieke beperking, worden vooral in diverse kantoorbanen ingezet. Door goed naar de wensen en competenties van een Wajong medewerker te kijken, is het mogelijk om de ideale baan te vinden, waarvan beide partijen uiteindelijk baat bij kunnen hebben.

Goede begeleiding

Eén van de belangrijkste kenmerken die door de Wajong medewerkers worden aangestipt, is het hebben van een goede begeleiding. Dit kan zowel een jobcoach zijn, als iemand van het bedrijf zelf die extra tijd en energie in de Wajong medewerker steekt. Dankzij deze extra begeleiding kan de Wajong medewerker zich beter ontwikkelen en zich zodoende helemaal aanpassen aan de werkzaamheden die deze moet uitvoeren. Daarnaast heeft de Wajong medewerker voldoende vertrouwen nodig, zodat deze zich helemaal op zijn gemak voelt en zich zodoende meer kan laten zien en zelfvertrouwen kan krijgen. Een Wajong medewerker is zeker van toegevoegde waarde voor ieder bedrijf.

Zorgverzekering voor Wajong'ers

Wanneer je al op jonge leeftijd langdurig ziek wordt of gehandicapt raakt, heeft dit meestal grote gevolgen voor j

meer

Studeren als wajonger

Ook het volgen van een opleiding is mogelijk met een Wajong uitkering. Ook met het UWV wordt dan bekeken wat de mo

meer