Nieuws

Werkgevers over Wajong
ontdek meer over ervaringen
van werkgevers met Wajongers

Werkende Wajongers
start als Wajonger je eigen
onderneming of ga aan de slag bij een bedrijf

Studeren als wajonger

Ook het volgen van een opleiding is mogelijk met een Wajong uitkering. Ook met het UWV wordt dan bekeken wat de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding zijn. Daarnaast wordt er ook de hoogte van de uitkering bepaald. Mocht je op school bijvoorbeeld een aangepast toilet nodig hebben, dan zal deze mogelijkheid ook bekeken worden.

Aangepaste voorzieningen

Dien je gebruik te maken van aangepaste voorzieningen, bijvoorbeeld als je op kamers gaat wonen voor het volgen van je opleiding? Vaak ligt er bij de grote hogescholen en universiteiten een soort van campus in de buurt, of kamers die je kunt huren via je hogeschool of universiteit. Als je gebruik wil maken van aangepaste voorzieningen, zou je dit hier kunnen aangeven zodat er op deze accommodatiegelegenheid een goede voorziening voor jou in orde wordt gemaakt.

Zelfvertrouwen

Je wil heel graag studeren, maar je zelfvertrouwen laat dit nog niet helemaal toe? Ga eens praten met familie of vrienden. Zij kunnen jou vast vertellen waarom je wel zou moeten gaan studeren. Daarnaast kan een meeloopdag ook helpen je zelfvertrouwen te vergroten. Ook een gesprek met docenten van de opleiding die je wil volgen kan uitkomst bieden.

Combinatie

Wil jij het beste uit je jezelf halen en zelfs proberen om de combinatie te maken tussen studie en werk als Wajong'er? Dat is dan zeker aan te raden en ook hiervoor zijn passende mogelijkheden. Ook als je een lichamelijke handicap hebt, kan er hiervoor gekeken worden naar de mogelijkheden. Er zijn genoeg werkgevers die je aan kunnen nemen voor een minimaal aantal uur per week bijvoorbeeld.

Ervaringen van wajong medewerkers

Er zijn door de jaren heen al vele Wajong medewerkers aangenomen door verschillende bedrijven. Dit alles heeft gel

meer

Start je eigen onderneming

Je eigen onderneming beginnen is natuurlijk heel wat en het vergt veel van je. Hoewel het  beginnen ervan wel

meer