Nieuws

Werkgevers over Wajong
ontdek meer over ervaringen
van werkgevers met Wajongers

Werkende Wajongers
start als Wajonger je eigen
onderneming of ga aan de slag bij een bedrijf

Wat is Wajong?

Wat is Wajong is een veelgestelde vraag door veel mensen. Werkgevers, werknemers, maar ook mensen in de zorg krijgen veel met deze groep te maken. De naam Wajong staat voor 'Wet werk en arbeidsondersteuning van jonggehandicapten'. Het doel ervan is het vinden en behouden van betaald werk. Dit hoeft de wajong'er zeker niet alleen te doen, hulp hiervoor is in allerlei voorbeelden te vinden. Van instanties, tot adviesbureaus en de overheid.

Uitvoering

De uitvoering van deze Wet Wajong wordt gedaan door het UWV. Het UWV kijkt dan samen met jou als Wajong gerechtigde wat de mogelijkheden zijn voor het vinden en behouden van werk. Als je bijvoorbeeld hulpmiddelen of ander soort ondersteuning nodig hebt, kun je dat hier aangeven. Samen met het UWV ben je dan op zoek naar een passende baan. Mocht je niet genoeg verdienen met je baan, dan kun je recht blijven hebben op een uitkering. Ook als je helemaal niet in staat bent om te werken, kun je een uitkering krijgen.

Uiteenlopende mogelijkheden

De Wet Wajong biedt meerdere mogelijkheden om werk te vinden en te behouden. In goed overleg met het UWV wordt er gekeken naar een passende oplossing. Ook het opstarten van een eigen bedrijf valt onder de mogelijkheden. Mocht je geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding, dan kun je dit ook met het UWV bespreken.

Ook wajongers kunnen werken

Het vinden van werk is het belangrijkste doel van Wajong. Veel Wajong'ers zijn er zelf ook niet van op de hoogte, maar met Wajong is er heel veel mogelijk en ook nog eens op alle kennisniveaus. Bij het UWV kun je precies aangeven wat je leuk vindt om zo een passende baan te vinden.

Artikelen

Zorgverzekering voor Wajong'ers

Wanneer je al op jonge leeftijd langdurig ziek wordt of gehandicapt raakt, heeft dit meestal grote gevolgen voor je toekomstige carrière. Door het invoeren van de Wajong-uitkering zorgt de overheid er voor dat jongeren die nooit meer kunnen werken een uitkering krijgen. Het is voor deze mensen dan ook erg belangrijk om een goede zorgve

Lees meer...

Start je eigen onderneming

Je eigen onderneming beginnen is natuurlijk heel wat en het vergt veel van je. Hoewel het  beginnen ervan wel degelijk mogelijk is, ook voor een Wajonger. Het maken van een stappenplan kan hierbij sowieso helpen. Belangrijk om te weten is dus wat kwaliteiten zijn en hoe de markt in elkaar zit. Financiën, een bedrijfsnaam, rechtsvorm

Lees meer...

Studeren als wajonger

Ook het volgen van een opleiding is mogelijk met een Wajong uitkering. Ook met het UWV wordt dan bekeken wat de mogelijkheden voor het volgen van een opleiding zijn. Daarnaast wordt er ook de hoogte van de uitkering bepaald. Mocht je op school bijvoorbeeld een aangepast toilet nodig hebben, dan zal deze mogelijkheid ook bekeken worden.

<

Lees meer...

Ervaringen van wajong medewerkers

Er zijn door de jaren heen al vele Wajong medewerkers aangenomen door verschillende bedrijven. Dit alles heeft gel

meer

Start je eigen onderneming

Je eigen onderneming beginnen is natuurlijk heel wat en het vergt veel van je. Hoewel het  beginnen ervan wel

meer